Värmesystemet

På bottenvåningen har vi golvvärme som är anslutet till vårt gemensamma värmesystem för föreningen.

Luften värms upp via förvärmningselementet som går på hushållselen, detta element kan man själv ställa in för hur mycket luften ska värmas upp. Se mer på sidan om ”Elen” >>

På ovanvåningen har vi element i rummen, dessa kan kännas svala även om värmen är på.

Om en radiator har varit stängd länge, finns det risk att det lilla spindelstiftet i packboxen fastnar. Då följer den inte med bälgen ut och öppnar ventilen som den ska. Skulle detta hända, kan du ta loss termostaten från sitt fäste och därefter försöka massera stiftet genom att trycka lite på det tills det lossnar.
Läs mer på denna externa länk >>

I badrummet på ovanvåningen kan man starta handdukstork och golvvärme, båda dessa går då på hushållselen. På WC på bottenvåningen finns också en handdukstork som går på hushållselen, golvvärmen däremot går på det gemensamma värmesystemet.

Vid problem med värmen!
Om det blir problem med för lite värme, säkerställ följande innan du felanmäler:

  1. Kontrollera att det är vinterkassetten som sitter i ventilationssystemet, läs manualen >>
  2. Säkerställ att förvärmaren är påslagen (Sitter i vänstra hallskåpet), denna display styr förvärmaren och hastigheten på ventilationen.
  3. Säkerställ att det är vinterkassetten och inte sommarkassetten som sitter i ventilationssystemet i skåpet innanför det vänstra hallskåpet, samma skåp som man öppnar vid filterbyten.
  4. Säkerställ att elementen är påslagna, spindelstiftet kan fastna om elementet inte använts på ett tag (Se text ovan).
  5. Motionera ventilerna (Styrelsen påminner om detta en gång per år), läs manualen >>

Skapad av Patrik Öhrn 2019-09-28